Mire is jó a kaukázusi kefir?

A kefir nem gyógyszer, és nem is csodaszer, hanem egy élőflórás, évszázadok óta használt élelmiszer, aminek sok egészségmegőrző hatása van.

Pár jó tulajdonsága:

  • Helyrehozza, illetve javítja az anyagcserét
  • Normalizálja a bélflóra működését
  • Jótékony hatással van az allergiás reakciókra
  • Jó hatással van a tüdő megbetegedésre, a hörgőhurutos, vagy tüdőgyulladásos betegségekre
  • A máj, epe, vese betegségekre ajánlják
  • Az allergikus megbetegedéseket megszünteti
  • Gyógyító hatású szembetegségekre
  • Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát
  • Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait
  • Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését
  • Gyógyítja a gyomorfekélyt
  • Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot
  • Kiegyensúlyozza a vérnyomást
  • Megállítja a rákszövődmények fejlődését
  • Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését
  • Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését
  • Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat.
  • Cukorbetegeknek is fogyasztható, normalizálja a szénhidrát cserét

A gyógyhatása mellett érdemes kiemelni, hogy anyagcsere javító, a bélflórát karbantartó, salaktalanító hatása miatt is fogyasztjuk, akár kúra jelleggel, akár pedig folyamatosan.

Aki  fogyasztja, az jól érzi magát!

Mi a különbség a hagyományos és a kaukázusi kefir között?
És még sok érdekességet olvashatunk a következő cikkben, amit az egeszsegeseletvitel.lapunk.hu jóvoltából és szíves engedélyével vettem át.

Milyen betegségre ajánlják?

Javaslatokat, ajánlásokat és hasznos cikkek linkjeit itt találod.

Ha érdekel a kefir gomba és szeretnél hozzájutni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

A hozzászólások le vannak tiltva.