Kefir kúra, jobb egészségért!

A kaukázusi kefir jótékony hatásáról már sokszor volt szó, itt nem is ismételném meg, hanem pár konkrét tisztító vagy egészségmegőrző céllal összeállított kúrát mutatnék be.

A legegyszerűbb és szerintem a leghasznosabb kúra a folyamatosan fogyasztott kefir. Bár sokszor, mint egy kúra részét ajánlják a kefirt, én már közel egy éve iszom naponta. Ez szerintem azért jobb, mint egy-egy kötött ideig tartó kúra, mert folyamatosan fejti ki a hatását és nem esünk abba a hibába, hogy egy hétig, két hétig nagyon figyelünk az egészségünkre, majd a kúra után folytatjuk tovább a káros megszokásainkat, helytelen életmódunkat.

A kefir fogyasztásának megkezdésekor, az első héten előfordulhat, hogy vese vagy máj tájékon nyomást érzünk. Ez természetes dolog, főleg vese vagy májbetegségekben szenvedőknél fordul elő. Ekkor sem szabad leállni a fogyasztással, a tünetek elmúlnak. De itt is meg kell jegyeznem, hogy akinek valami betegsége van, gyógyszert szed, annak mindenképp érdemes az orvosával megbeszélni, hogy elkezdjen-e egy ilyen kúrát. Általában nem szokott a kefirnek ellenjavallata lenni, de soha nem árt, ha szakemberrel megbeszéljük a dolgokat.

A kúra vagy a kefir fogyasztásának megkezdését érdemes olyan időszakra tenni, amikor nem járunk dolgozni, mert előfordulhat az első időben, hogy túlzott gázképződés lép fel, ami kellemetlen lehet.

Ha rendszeresen fogyasztjuk a kefirt, a napi 2-3dl már jelentős haszonnal jár szervezetünkre nézve.

Erősebb tisztítókúrának szokták javasolni a napi 1 liternyi kefir elfogyasztását. Ekkor mindenképp vegyük figyelembe, hogy bár kicsi, de van alkoholtartalma a kefirnek. Ezt leírások szerin ennyi fogyasztásánál ki lehet mutatni. Azaz kerüljük a vezetést, és az olyan munkák végzését, ahol ez gondot okozhat.

Amennyiben tisztító kúraként használjuk a kefirt a hatását fokozhatjuk korpa hozzáadásával is, ami szintén segíti a szervezet, a bélrendszer tisztulását.

A kefir kúrák alatt mindenképp érdemes kerülni az alkoholfogyasztást, a nehéz, fűszeres, zsíros ételeket, és a cigarettázást.

Akinek pedig folyamatos, vagy a kúraszerűen fogyasztott kefiren kívül konkrét étrend kell, annak szedtem össze pár minta étrendet.

Ha érdekel a kefir gomba és szeretnél hozzájutni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

A hozzászólások le vannak tiltva.