Egészséges életmód

Az egészséges életmód, a hosszabb és egészségesebb élet már elvárás, így nagyon előtérbe került az egészségmegőrzés. Erre külön iparágat építő gazdaság miatt az a tévképzet terjedt el, hogy az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás drága és nem mindenkinek adatott meg, hogy azt megfizesse.

Ezt cáfolja a kaukázusi kefir házi előállítása.

A kefir sokféle betegségre ajánlott, de egészséges embereknek is javasolt a kefir fogyasztása. Itt egy általános leírást, és konkrét javaslatokat olvashatsz, hogy mire ajánlják a kefirt.

Egy liter tejből 0,8 liter kefir készül, ami bárhogy is számoljuk, nem lehet több mint 150-200 forint. Ennél olcsóbban elég nehéz ilyen tápláló és egészséges ételhez jutni. Az elkészítése sem igényel semmi extra felszerelést, vagy nagy szakmai gyakorlatot. Az elkészítését itt mutatom be. Pár lépés és kis idő, és kész is a kefir…

Az egyik népbetegségünk az elhízás, így pár kefires fogyókúrát is összeszedtem, amik nem az éhezéses vonalat, hanem a folyamatos súlycsökkentést követik.

A kefir nem gyógyszer, nem csodaszer és főleg nem egyedüli eszköze az egészségünk megőrzésének.

Néhány hasznos linket szedtem össze, ahol akár a kefirről, akár pedig az egészséges életmódról olvashatsz. Ha pedig orvosi tanácsra, vagy válaszra van szükséged itt pár „orvos válaszol” jellegű linket találhatsz.

Ha érdekel a kefir gomba és szeretnél hozzájutni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

A hozzászólások le vannak tiltva.