Egy levél, ami másnak is hasznos lehet

Kaptam egy levelet, a küldő engedélyével berakom ide:

“Olvasom az oldalad és láttam valamit, amivel kapcsolatban visszajeleznék neked.

A kefir magokat csak végső esetben szabad lemosni. Az oldaladon leírtak alapján nálam már a rokonság lemosta a kefir magokat csapvízzel amiben klór van és árt a magoknak (azért hívom magnak, mert élesztó+baktérium kultúra keveréke ,,gomba” nincs benne tudtommal…angolul Kefir grains).

Ha tiszta ásványvízzel mosod le akkor nincs klór benne, de viszont a mosás fölösleges, ugyanis a magokon lévő kefiran-t le fogod mosni és attól lesz krémes a kefir. És pont az a nyálkás/zselés anyag – kefiran – az aminek rengeteg jó tulajdonsága van, kár lemosni.

15 féle forrásból gyűjtöttem össze a jelenlegi kultúrát ami most nálam van és soha nem mostam le a kefir magokat. Nem színesedett el és nagyon jó kefirt csinált.

A világon az egyik legnagyobb forrás a kefirről itt található. Dom könyvet is írt róla. Érdemes elolvasni.
Van egy FAQ is, ahol a legtöbb kérdésre az ember választ kap. Egész életében kefirrel foglalkozott a férfi és családja. ha eddig ezt az oldalt nem láttad, olvasd végig. Nem szép, de tele van hasznos infóval.

http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#links

Itt az angol magyarázat, hogy miért nem szabad lemosni a kefir magokat.
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefir-faq.html#rinsing”

A hozzászólások le vannak tiltva.