Egy levél, ami másnak is hasznos lehet

Kaptam egy levelet, a küldő engedélyével berakom ide: “Olvasom az oldalad és láttam valamit, amivel kapcsolatban visszajeleznék neked. A kefir magokat csak végső esetben szabad lemosni. Az oldaladon leírtak alapján nálam már a rokonság lemosta a kefir magokat csapvízzel amiben … Olvasd tovább

Japán kristálygomba

Pár kiegészítőt tennék a japán kristály gomba limonádéhoz. Érdemes szerintem a citromot belefacsarni az elején, egy szűrőn át, így a mosás már nagyon egyszerűvé válik. Az elején úszkáltak a limonádéban citrom cafatok, magok és azokat elég nehéz volt kiszedni. Ha … Olvasd tovább

Kefíres receptek

Pár receptet szedtem össze, mutatóban, hogy a turmixtól a lángosig mi mindent lehet készíteni a kefirrel. Itt még több receptes linket találsz, érdemes őket végigböngészni. Zöldbableves másképpen A zöldbabot olajon megpároljuk, kevés pirospaprikával meghintjük, felengedjük vízzel, puhára főzzük. Ha kész, … Olvasd tovább

A kefir ízesítése

A kefir üdítő és finom ital, de aki sokáig fogyasztjuk, annál felmerül, hogy ízesíteni is kellene valamivel és így tenni változatosabbá. A legegyszerűbb ízesítése, ha a kedvenc fűszerünkkel tesszük ízletesebbé. Ízlésünknek megfelelően lehet borssal vagy éppen házi őrlésű erős paprikával … Olvasd tovább

A kefir története:

A kefir eredete a legendák homályába veszik, az eredetét nem ismerjük. Egy nagyon szép legenda szerint maga Mohamed próféta vitte el a kaukázusi hegyi embereknek és ajándékozta nekik. Cserébe csak egy dolgot kért: ne terjesszék és őrizzék meg a kefir … Olvasd tovább

A Pallas lexikon leírása:

A Pallas lexikon leírása: Kefir v. kapir (tatár, illetőleg török eredetű szó), kedvelt itala a dél-oroszországi és kaukázusi nomádoknak és hegylakóknak. Készül tehéntejből (juh- vagy kecsketejből), mihez egy sajátságos ferment anyagot adnak, amit szintén K.-nek v. K.-szemcséknek v. tejgombának neveznek, … Olvasd tovább